Ваксините срещу COVID-19 не са експериментални. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Лица

...
Ваксините срещу COVID-19 не са експериментални. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Лица
Коментари Харесай

МЗ: Ваксините срещу COVID-19 не са експериментални

 Ваксините против COVID-19 не са " пробни ". Това оповестиха от Министерството на опазването на здравето. 

" Лица и организации, които настояват, че имунизациите против COVID-19 са " пробни “, са пропуснали изпитванията върху животни и приключилите клинични изследвания с присъединяване на хора. Всички ваксини против COVID-19 са минали през стандартни тестове за сигурност, преди да бъдат утвърдени за приложимост ", се споделя в изказването на Здравното министерство.

От там изясняват, че общоприета процедура е мониторингът на сигурността да продължи и след пълното утвърждение на имунизациите.

" Ваксините на Johnson & Johnson и Oxford University/AstraZeneca са вирусни векторни ваксини - тип ваксини, употребявани също по време на огнища на Ebola, както и при изследвания на болести, в това число грип, ZIKA и HIV. И двете употребяват модифицирана и отслабена версия на безопасен аденовирус, с цел да доставят указания на клетките ни, които пък да стартират да създават елементи от протеини на ковид. Това ще предизвика имунен отговор и ще предотврати бъдеща зараза ", оповестяват от министерсвото.

" Лекарствените артикули на Pfizer/BioNTech и Moderna използват осведомителна РНК (mRNA), с цел да генерират сходен имунен отговор. Въпреки че това са първите иРНК ваксини, които се ползват необятно, технологията, която стои зад тях, е разработвана в продължение на няколко десетилетия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР